RATTAN ÜRETİMİ

Dört mevsim kullanılabilen rattan mobilyalar hem iç hem de dış mekanlarda kullanıldığı yere estetik ve doğal bir görünüm kazandırmaktadır. Ekvator kuşağında yetişen ve 600 palmiye türünden biri olan rattan Endonezya başta olmak üzere diğer Asya ve Afrika ülkelerinde yetişir. Çok farklı çeşitleri mevcuttur ve yetiştiği yörenin ismi ile anılır. Tırmanıcı bitki özelliği taşımaktadır. Diğer bitkilerin üzerine tırmanarak büyür. Ağaç türü değildir. Daha çok asma türüne benzerler.

Rattan Türkiye'de farklı isimlerle tanınır ve en çok bambu olarak bilinir. Fakat rattan bambudan farklı olarak içi dolu, daha sert ve daha çok bükülebilir. Bambu ise içi boş ve daha gevşek bir yapıya sahiptir.

Hizmet departmanımızda alüminyum rattan ürünlerimizin örgü ve kaynak işlemi, plastik ve alüminyum şezlonglarınızın file değişimi, arızalı şemsiyelerinizin tamir, bakım ve kumaş değişimi,kırık şezlonglarınızın mümkünse tamiri ve değişimi, oturma gruplarınızın döşemesi ve minder uygulaması konusunda uzman ve deneyimli kadromuz tarafından orjinaline en uygun hale getirilmesi gerçekleştirilir.

Çoğu palmiye türüne göre rattan boyaları rahatlıkla kabul eder ve güzel bir görünüme sahiptir. Rattan hasır olarak mobilya üretiminde kullanılabilmektedir. Genel olarak bahçe mobilyalarında sandalye, masa, sehpa ve oturma grubu olarak kullanılmaktadır. Bunun yanında aksesuar mobilyaları ve dekoratif objelerde de kullanılabilir.

Rattan mobilya üretiminde en önemli unsur ustalıktır. Çünkü rattan mobilya üretimi titiz ve hassas bir çalışma gerektirir. Masa, sandalye, koltuk, sehpa ve bütün rattan mobilyaların üretiminde ilk olarak mobilyanın iskeleti oluşturulur. Bunun için kalın rattanlar seçilir ve mobilya iskeletini oluşturacak olan rattanlar buhar kazanında ısıtılarak öz suyu atılır. 3-5 saat geçtikten sonra buhar kazanından alınan rattan daha sağlam olması için istenen mobilyanın türüne ve şekline göre kalıp üzerinde kıvrılarak hazırlanır. Ardından fırında belli bir nem oranına ulaşana kadar ısıtılan rattan şeklini kıvrılmış şeklini muhafaza edecek vaziyete gelir. İskeleti oluşturacak olan iki ve daha çok rattan bir araya getirilip birleştirilerilir. Ardından sargı işlemi ile hem daha sağlam olur hem de doğal ve hoş bir görüntü kazandırılır. Daha sonra hasır dokuma işlemi ile aynı sistemde hazırlanmış olan ince rattanlar buhar kazanından ve fırınlama işleminden geçerek daha önceden hazırlanmış olan mobilya iskeletinin üzerine kaplanır. Bunun için çivi ve zımba kullanılır. Sonradan bu çivi ve zımpalar boya veya sargı işlemi ile kapatılır. Sonra olarak boya işlemi yapılır ve kurumaya bırakılır. Koltuk ve sandalyelere minderleri de konulduktan sonra rattan mobilyalar tamamlanmış olur.

MÜŞTERİLERİMİZ